< div id=”header ”>< / div>

måndag 13 augusti 2018

Tänker ett svagare Miljöpartiet i Varberg fortsätta samarbetet med alliansen?

Med vilka tänker MP i Varberg genomföra sin politik?


Under hela mandatperioden 2014-2018 finns ett gemensamt taget program som två förhandlare i hemlighet Stefan Edlund och Martin Bagge satt och förhandlade fram under en månads tid ihop med alliansen.

I det tysta sades att inga PARTImotioner ska behövas läggas under mandatperioden däremot finns naturligtvis enskilda motioner som kan sticka ut. Alliansen och MP har börjat skaka allvarligt och MP måste hitta profilfrågor.

Jag är tveksam om det räcker med ballongförbud vid invigningar och att Himleån föreslås som naturreservat. Möjligen kan det locka några tveksamma miljöpartister som redan är medlemmar men knappast några andra det krävs mer.

När MP går till val är det ytterst tveksamt om det klarar fyra mandat vilket gav den generösa utdelning som blivit resultatet av 2014 års val. MP måste alltså vara medvetna om att de lokalt är förknippade med alliansens politik i Varberg och det är där de hör hemma.

Miljöpartiet saknar för övrigt profil
då det sitter med i gemensamma alliansgrupper i varje nämnd, har representation i kommunstyrelse och ksau samt två politiskt uddlösa ordförandeposter i miljönämnden och Varbergs Event.

Den insändare Stefan Edlund presenterat i HN om "Mångfald är bättre än enfald" kanske är bra att väcka distans mot AfS. Men deras inträde är väl snarare ett HOT MOT SD inte mot MP? Det är ju där de karvar röster inte mot MP-väljare.

Bloggat 3 mars 2017 läs här

Inga kommentarer: