< div id=”header ”>< / div>

tisdag 14 augusti 2018

Miljöpartiet satsar ALLT på klimatfrågan NU !



Miljöpartiet vill lägga 50 miljarder på klimatet men när vi kommer ner på kommunnivå så säger miljöministern "tro inte staten kan rädda er".

Klimatet är ingen enkel fråga. Det behövs samförstånd men Miljöpartiet vill gärna ligga i bräschen med "grönaste budgetar" samtidigt som det ställs krav på kommuner, företag och enskilda att göra sitt till.

Samtidigt är det egentligen ingen folklig fråga. Isf skulle vi vara markerade med klimatmätare och en plan för hur vi kan förbättra våra åtaganden. Kommuner och företag kan ha klimat- och miljöbkoslut men lite svårt för enskilda som hela tiden får höra: Välj bort flyget eller undvik att äta rött kött. Kör elbil men den du annars åker i är en klimat- och miljöbelastning.

För att saker och ting ska få folklig genomslag måste det finnas gehör för saker och ting. För mig känns Miljöpartiet som ett "besserwisserparti" som försöker undvika interna målkonflikter framstå sig själva som en enda stor familj med ständigt leende företrädare.

Att profilera sig inför ett val är viktigt men det som är ännu viktigare är vad som händer efter valet. Ska Miljöpartiet ingå i regeringen ska de godkänna en regeringsuppgörelse med allt de vill och vad är det som ska kompromissas bort?

För mig känns Miljöpartiet har gått tillbaka till stadiet enfrågeparti men bytt miljö mot klimat. Dessutom är partiet mot när det startades klonat uppifrån och helt toppstyrt. Det finns inte mycket utrymme till lokala avvikelser i det NYA Miljöpartiet. Det är regering och riksdagen politiken ska föras sedan är det bara att hänga på i kommunerna så gott det går.

Inga kommentarer: