< div id=”header ”>< / div>

måndag 13 augusti 2018

Regeringsfrågan efter valet !

Regeringsfrågan?


Vad blir det för regering efter valet? uppenbarligen vill Annie Lööf (C)fälla regeringen regeringen med hjälp av SD. Men om SD säger att vi vill veta vad det blir istället innan man fäller Stefan Löfven (S)? Vad gör Annie då? Anklagar SD för att svika sina väljare eller gör upp med SD om att fälla Löfven?

Jonas Sjöstedt (V) frågar vilka S tänker budgetförhandla med när han ser sossarna snegla åt centern och liberalerna. Uppenbarligen är V rädda för att bli helt isolerade.

Miljöpartiet som tuffat till sig på slutet med 50 klimatmiljarder och ändå tänkt sig sitta i regering efter valet. Vilka har de tänkt få igenom sina tuffa klimatkrav ihop med? Rimligtvis bär det ske i en budget om det ska bli verkstad.

Jag ser två olika typer av möjliga regeringar efter valet: 1) Nuvarande regering S+MP sitter kvar men det förutsätter att KD åker ur riksdagen. 2) M ihop med L och KD om de klarar sig kvar bildar ny regering. Det förutsätter att C står utanför men är beredd att bli stödparti i budgeten och accepterar regeringen. Antagligen det bästa alternativet för SD också.

Inga kommentarer: