< div id=”header ”>< / div>

fredag 3 mars 2017

Alliansen plus MP i Varberg är idag en svagare koalition än för ett år sedan inte minst för Miljöpartiet !För ett år sedan bloggade jag om att alliansamarbetet+MP inte fungerar alls i Varberg och nämnde bland annat vilka de fungerar för.

"Möjligen finns det ett antal inflytelserika människor i de olika partierna som tycker det fungerar toppen.I synnerhet de som lagt beslag på ordförandeposter och au-poster."

Miljöpartiet saknar egen profil

"MP bör inte ha ksau-posten. Den kan med varm hand överlåtas till Liberalerna. Det enda som MP uppnått är att bli ett femte allianspart och i stort sett identitetslöst. Lib försöker iaf skaffa sig en profil emellanåt.

I gengäld vill jag att MP besätter ordförandeposten i hamn och gata.. Den posten innehar Liberalerna idag och något bör fås i utbyte. Jag skulle också släppa ordförandeposten i Varbergs Event som MP fått av någon anledning.

Alliansen + MP bör skapa en blågrön fb-sida. Här skulle samarbetet kunna stärkas upp vilka gemensamma frågor som man tänker inrikta sig på. Mycket kan hämtas i gemensamma målbeskrivningar och budgeten.För det är väl inte bara konsulter som står bakom detta och tjänstemän?"

Symbolfråga där alliansen varit splittrad är fästningsbadet där M, L fått stöd av S, V och SD från oppositionen att färdigställa det omdiskuterade badet. C,MP och KD får finna sig i att de blivit överkörda helt enkelt.

I de flesta frågor finns en samstämmighet mellan partierna och om inte partier markerar sig. För MP är det extra känsligt då de inte naturligt tillhör alliansen i Varberg.

Jag skrev för ett år sedan följande i bloggen hur Miljöpartiet skulle kunna lyfta sig.

"Jag skulle vilja lyfta att någon KVINNA tar den ordinarie platsen i kommunstyrelsen. Någon GUBBE måste alltså flytta sig. Vad gäller en ev ordförandepost i hamn och gata ska den som tar den vara KOMPETENT och INSATT.Inget på grund av floskelmeriter.Det är här en nämnd där MP kan göra avtryck.

När jag satt som valberedare efter valet betonade alla som satt där att det var viktigt att lyfta människor.Dvs de kommer att växa med uppgiften.

Jag är inte så säker att nuvarande kf-grupp är direkt upplyftande i MP. De besätter poster med meriten att de är kf-ledamöter. De besätter poster i styrelsen för att visa MAKT."

Blekt intryck i nuvarande allians


Nuvarande allians har inte fattat att fria bussresor för pensionärer som lyfter oppositionen. Inte minst sedan SD "avslöjat sig" från att kallat sig oppositionsparti liksom resten av alliansen plus SD är rena stödtruppen för moderata kommunrådet Ann-Charlotte Stenkil (M).

Centern är just nu det enda allianspartiet som har rejäl medvind i alliansen och behöver inte göra speciellt mycket men försöker ändå profilera sig
. Men vad ser vi av Alliansen + MP idag i Varberg?

som jag skrev för ett år sedan " Men det är klart Alliansen plus MP kan ju köra på som inget har hänt.Men utan förändringar kommer denna konstellation få finna sig i att de INTE kommer att få absolut majoritet i nästa val och största förloraren då kommer att vara Miljöpartiet.Något måste göras."

Inga kommentarer: