< div id=”header ”>< / div>

tisdag 8 februari 2011

Strutsdebatt ang. blivande språkrör!

Lennart Fernström skrev en artikel i Fria Tidningen som gjort en liten krets kring partikansliet inom miljöpartiet förnärmade och ordentligt irriterade. Enligt Lennart en av de mest lästa i tidningens historia. Nu kanske rubriker, provokationer och interntjafs har ett högt läsarvärde men så är det. Då handlar den efterföljande efterdebatten mest om "ordval", "förlämpande" och "nedsättande" personomdömen än själva sakfrågor på facebook.

En som däremot gått ut i Aftonbladet är Lars Ångström som vill påvisa hur smutsig debatten är kring den gröna maktstriden kring kvinnliga språkrör. Han anser tydligen att den manliga språkrörsstriden nu är klar och att det bara är är en formalitet att Gustav Fridolin blir vald.

Dessbättre har Per Gahrton genom tankesmedjan COGITO försökt styra över vad det är för sakfrågor blivande och kommande språkrör brinner för innan de är stämplade i sina fack och bedömda därefter.
Jag har tidigare frågat mig om språkrörsfunktionen blivit så infekterad att den jämförts med partiledarstrider bör det finnas en anledning att se över hela organisationen. Något den blivande? partisekreteraren Anders Wallner själv försökt med om det nu inte är så att han själv är involverad i en partisekretarstrid som jag bedömer inte är lika infekterad som den "kvinnliga" språkrörsstriden.

se tidigare blogg här: var finns den gröna systemkritiken

Inga kommentarer: