< div id=”header ”>< / div>

torsdag 4 juli 2024

Inte lätt att sitta med i en kultur- och fritidsnämnd.


 När jag satt i kultur och fritidsnämnden i Varberg gick allting på räls. Vi fick igenom i stort sett allt vi ville plus lite till jag ville vänta med. 

Idag är situationen annorlunda. Dessutom har järngänget som satt inte kvar längre utan nya ledamöter tillkommit. Budgeten är mer åtstramad och det är mer noga vad som ska satsas på.

Vi kan ta det här med skejtparken där det fanns oenighet om var den skulle ligga innan det fastlades platsen. Det blev sedermera nordens främsta skejtpark vid gamla idrottshallen och kostsam historia att anlägga.

Till dagens frågor om krav på reinvestering av Veddige simhall som visat sig dyrare än vad som beräknats från början. Den är numera tillfälligt stängd men är planerad att öppna oklart när.

Det finns också krav att återöppna fritidsgården på Sörse som vi la ner för att satsa på den mer publika Centralen som ligger mer centralt till vid Rosenfredsskolan.. 

Allting handlar om planering och vad som ska satsas på i budget. Det är inte bara sätt igång och gräv utan kartlägga vilka behov som finns utifrån dagens förutsättningar. På så sätt tror jag det är svårare att sitta i kultur och fritidsnämnden idag än när jag satt med.

Inga kommentarer: