< div id=”header ”>< / div>

torsdag 27 juni 2024

Vad har Miljöpartiet för chans i nästa val ?


 MP överraskande tvåa i EU-valet främst för att de gör sig bäst på bortaplan. På hemmaplan finns fler frågor än klimatet att bevaka och vi står inte helt still.

Helt klart är att Miljöpartiet gått till vänster precis som Centerpartiet. Jag uppfattar som att MP aldrig kritiserar C trots att de egentligen är varandras motpoler. MP gör sig bäst i storstäder och universitetsorter och C har traditioner främst på landsbygden.

Båda trivs att gå i prideparader och visa upp sig. Men nu är det långt till nästa val så den vinsten lär bli kortvarig. Jag funderar på hur MP ska komma tillbaka i Halland där de i stort sett försvunnit sedan förra valet.

De dök upp i valrörelsen i Varberg inför EU-valet och frågan är hur MP klarar nästa val?Att komma tillbaka i Varbergs kommunfullmäktige kräver att de klarar en 3% spärr, att  ha personer som är beredda att sitta i den ibland träiga och tråkiga kommunpolitiken.

Det är stor skillnad på EU-val och kommunval och mycket i Varberg hinner förändras på åtta år sedan MP fanns i kommunfullmäktige senast.


Inga kommentarer: