< div id=”header ”>< / div>

tisdag 25 juni 2024

Halvtid i Varberg och SD fortfarande med i styret


 Det var en överraskning för många att SD i Varberg efter valet 2022 som enda SD i Halland gick med i styret och C lämnade och gick i opposition. 

 M har skött ledarrollen snyggt sedan 1998 och visar sig kunna samarbeta allt ifrån MP till SD i styret sedan 1998. Varberg har blivit utsedd till superkommun flera gånger.

Oppositionen i Varberg består av en brokig skara som mest är känd för att vara oeniga när det gäller sina budgetförslag. Jag menar att det enda som kan ge dem slagkraft är att bli eniga om budgeten. 24:7 är väl det enad partiet som inte går att få med men de stödde faktiskt S i sin första budget och placeras längst till vänster i det politiska landskapet med fokus på vård- och omsorgspersonal.

Hur går det då för Varbergsalliansen?

Förutom SD och M ingår L och KD som smidigt är vana vid  styret . Varbergspartiet ett lokalt parti ingår för att det ska bli majoritet men håller frågor som höjd och sadeltak som profilfrågor med säte i byggnadsnämnden. 

Jag ser ingen omedelbar fara att majoriteten skulle falla under mandatperioden men vi vet inget ju närmare valet hur det blir? Mycket hänger nog på att det inte gnisslar för mycket i rikspolitiken.

Inga kommentarer: