< div id=”header ”>< / div>

torsdag 25 maj 2023

Under fem månader har SD varit med och styrt Varberg


Efter valet stod det ganska klart att Sverigedemokraternas framgång från 6 till 9 mandat inte gick att bortse ifrån i Varberg.

I vilken annan kommun som helst i Halland en given opposition men inte i Varberg. Här skulle SD in i smeten och vara med och styra. Något socialdemokraternas Jeanette Qvist förväntat sig hon skulle göra för att isolera SD.

S har istället bildat någon slags röd-röd-röd koalition men fjäskar ganska öppet för Centern som de tycks vilja hålla sig väl med. Vinnaren i detta slaget i oppositionen tycks bli partiet 24:7 som vänder sig direkt till arbetare,vårdpersonal och gräsrötter.

SD har från sin sida vuxit in i rollen som styrparti även fast det är svåra ekonomiska tider. SD i Varberg har ingen tidigare erfarenhet från detta utan öst in motioner där de flesta avslagits.

Inget tycks knäcka SD i styret som fungerar smidigt och smart till skillnad mot Jeanette Qvist (S) kommunråd. Meste talare under senaste kommunfullmäktige funderade ett tag om hon tänkte slå talarrekord.

Inga kommentarer: