< div id=”header ”>< / div>

lördag 27 maj 2023

Varför inget Lidl i Varberg?

Varför inget Lidl i Varberg?

Jag var själv med i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige den gången Hajen mittemot Monark etablerades. Det sades då att det skulle bli ett nytt Kvantum som konkurrerade med sig själva och skulle slå ut landsbygdens butiker.

Hajen begränsades i många år vad gäller butiksyta men fick större yta efter ett antal år till vad det är idag.I stort sett har många småbutiker försvunnit med begränsning i utbudet. Dagligvaruhandel har begränsats till några få butiker och skrymmande handel har lotsats ut från centrala delar utom möjligtvis enklare butiksortiment i Gallerian.

Lämplig etablering?

Många efterlyser inte fler ICA eller Coop utan en tredje aktör typ Lidl. Frågan är i första hand var den ska etableras? Själv ser jag inga problem vid Värnamovägen där endast skrymmande handel  tillåts . Politikerna vill gärna se en etablering borta vid Lindhov mer norröver.

Willys då?

Willys har bra läge och tillhör inte de dominerande strax vid Västkustvägen med bra utfarter.,Framtiden kan utvisa att området blir lämpligare för bostäder och isf en mindre etablering av matbutik än idag.

Coop ?

Någon större Cooperablering är inte aktuell de har redan bra etableringar. Kanske mindre Coop-etableringar i bra lägen.

Var handlar jag själv?

Som boende i centrum blir det mest Ica Kvantum följt av Coop(fd Netto) nångång Hajen och Willys.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi som bor i Varberg vet ju att ICA och Coop fått dela upp Varberg mellan sig. Lidl har ju förgäves försökt få in en butik , men vid varje tillfälle fått nej. Det politiska etablissemanget har hittills effektivt stängt dem ute. Willys lyckades ju komma åt en lokal eftersom att det tidigare var ett mejeri på platsen. "Göteborgsandan" råder även i Varberg, där vänner och bekanta alltid särbehandlas. Ännu har ingen synat den smutsiga buken. Ingen demokrati mår bra av att samma parti och dess individer sitter vid rodret under flera decennier.

Anonym sa...

Kvantum-Magnus har flitigt motat andra aktörer i Varberg effektivt i många år, slut på detta nu får vi hoppas!