< div id=”header ”>< / div>

onsdag 29 mars 2023

Partiet 24:7 måste inse att det tar tid att påverka politiska beslut


Att partiet 24:7 klarade spärren till kommunfullmäktige blev för många en överraskning efter höstens val 2022. När sedan socialdemokraterna genom valsamverkan lyfte 24:7 in i nämnder och kommunstyrelse blev nästa lyft för 24:7.

Några politiska avtryck tycker jag inte märkts från 24:7 än . Det handlar om inskolning i det parlamentariska systemet.

Precis som alla andra har det varit mycket kurs och lärande, att ta till sig info. Alla klarar inte sånt då det ska vara pang på rödbetan. Att läsa tjocka handlingar buntar med underlag är inte partiet 24:7:s grej det är fokus på det de gick till val på.

Det minsta man kan begära är att partiet 24:7 stödde S förslag i budgeten då de själva inte utarbetat något eget budgetförslag är att hålla sig till den fast det finns en annan majoritet i nämnderna och i Varbergs kommunfullmäktige.

Jag har själv en gång motionerat om att jag ville se alla partier med i budgetberedningen så vi får samma utgångspunkt sedan när det kommer till kommunfullmäktige. Inte ens den gamla styrande alliansen lyckades med det utan lämnade filtrerad information till kristdemokraterna som inte fick vara med i ksau som också fungerar som budgetberedning.

Årets innevarande budget bygger i stort på att det endast är socialdemokraterna och moderaterna som haft mest insyn och påverkan medan andra partier lider av brist på platser eller kunnat göra bra analyser.

Tålamod är rådet jag vill ge 24:7 inför fortsättningen att förändra innebär åratals av jobb inte bara upprop, namninsamlingar och demonstrationer. 


Inga kommentarer: