< div id=”header ”>< / div>

söndag 12 mars 2023

På kurs med Varbergs kommun !


På kurs med Varbergs kommun. Varbergs förtroendevalda var inbjudna vid två tillfällen till kommunkurs först den 10 februari sedan den 10 mars hur kommunen fungerar.

Sedan förra mandatperioden har två helt nya partier tillkommit i den politiska floran Varbergspartiet och partiet 24:7 och alla partier är med på något sätt i maktövande i nämnder, styrelser och bolag. 

Ett parti som helt saknas i Varberg är Miljöpartiet som jag själv var med vid grundandet men som idag känns helt irrelevant i den lokala myllan. Hållbarhet är ett av de politiska målen och den ende som kunnat hålla sig kvar som aktiv i MP  är jag i Varbergs kreativa mittpunkt.

Att som en av företrädarna för Sverigedemokraterna känns inte alls konstigt. Lokalt ett parti som är med och styr i kommunen och då behövs politiker som jag som varit med förr. Glöm rikspolitiken på den lokala nivån här gäller helt andra frågor.

Själva kursen var mer information än diskussion då få ifrågasatte kursinnehållet. Vi har 5000 anställda att ta hand om som attraktiv arbetsgivare och till Varberg flyttar folk som aldrig förr och Varberg växer. 

Ekonomin måste vara i balans och en ny översiktsplan är på gång och digitalisering är ett nyckelord som ska göra vardagen enklare. 

Utställare var placerade där vi kunde ställa frågor i pausen och där vi kunde hänga med i utvecklingen i kommunen. Frågan är hur vi känner oss delaktiga i den för mig kändes det som mycket redan verkade klart. Gäller bara att hitta rätt. 

Inga kommentarer: