< div id=”header ”>< / div>

torsdag 9 mars 2023

Byggnadsnämnden ägnar sig åt myndighetsutövning medan kommunfulmäktige håller på med pajkastning


Jag ser skillnaden att sitta med i en nämnd i Varberg: byggnadsnämnden och hur det går till i kommunfullmäktige.

Aldrig jag längtar tillbaka till kommunfullmäktige där fulspelet råder. Jag hade blivit ordentligt förbannad ibland och hade med all säkerhet varit ett stående inslag i talarstolen. Men som publik äger jag ingen rätt att yttra mig.

I byggnadsnämnden är det mycket att lära in stort kunnande och varje ärende är lika viktigt. Finns inte som i kf att vi petar ner ärenden som känns mindre viktiga och lägger dem sist på dagordningen då de flesta verkar slutkörda på kvällen och vill gå hem. Inte minst hos oss som kallar oss publik och är inlästa men inte på skådespelet i talarstolen.

Motioner anser jag ska läggas först i fullmäktige och alla motioner ska behandlas inom ett år sedan de lämnats in och inte förhalas i åratal oavsett vilka som lagt dem.

Pajkastning är ett stående inslag i kf där jag senast vill nämna Ingela Svensson (V) som konspiratoriker Jeanette Qvist (S) som notorisk SD-hatare och Eva PK (C) som gnällspik i oppositionen.

Kompromissvilja att hitta bra lösningar är vad vi i byggnadsnämnden sysslar med och glad att ingen jag nämnt sitter med där. 

1 kommentar:

Anonym sa...

ha-ha bra Pierre...jag tycker det är synd du inte sitter i KF...men det kommer ju ett val till såsmåningom.