< div id=”header ”>< / div>

onsdag 15 mars 2023

Hyresgästföreningen i Varberg kommer inte att kunna undvika hyreshöjningar


Läser att hyresförhandlingarna i Varberg kapsejsat något jag ser som något jag förutspått sedan flera år då jag avfördes som hyresgäst från Åkaren som icke önskvärd hos Varbergs bostad. Sedan dess har VBAB plöjt ner 60 miljoner med fördubblade hyror sedan jag bodde där.

De statliga investeringsstöden utgår inte längre vilket också medför ökad egenfinansiering vid nyproduktion eller vid större renoveringar. Området i innerstan i Varberg är extra skyddat för byggnation och man får inte göra vad som helst. 

När något byggs ska det vara hållbart och hålla i kanske 100 år och prägla viss tidsanda. Kanske borde VBAB avstå från såna trix som retro 50 typ Åkaren för bilarna på den tillkomna parkeringen ser inte ut att vara från 50-talsmodell eller soprummet byggts som bula på Södergatan. 

Citat ur tidigare blogg när jag avhystes från Åkaren när VBAB tog över fastigheten från kommunen.

 ” Hyresgästföreningen borde varit medveten om att 20 miljoner är en kostnad för en fastighet som hyresgästerna inom bostadskollektivet betalar hos Varbergs Bostad ingen annan och pengar som måste tas igen.

Hyresgästföreningen borde fattat att slänger man ut varenda hyresgäst i huset kan ingen boende ställa krav på renoveringen. 

Hyresgästföreningen borde fattat att en renovering kostar pengar och det ska också tas hem på något sätt som sannolikt i initialskdet bekostas av hyresgäster som bor i bostadskollektivet hos Varbergs Bostad.

Bli inte förvånad OM Varbergs Bostad ställer stora krav på hyreshöjningar nästa år för de gör inget gratis och för att vara snälla trots att det är ett kommunalt bostadsbolag. ”

Inga kommentarer: