< div id=”header ”>< / div>

torsdag 19 december 2019

Åkaren 13 - huset som Gud glömde och hyresgästföreningen också !


För två år sedan flyttade jag några hundratal meter bort från Åkaren 13 då huset ett halvår tidigare köpts av Varbergs Bostad för 20 miljoner av kommunen och skulle renoveras.

Det syns fortfarande inte till någon renovering och det gick snabbt att tömma huset på hyresgäster vilket inte leder till att det blir några hyresintäkter. Hyresgästerna spriddes åt vilt skilda håll och några var betrodda av Varbergs Bostad att trots skuldsättning få kontrakt hos dem med s.k. "sociala kontrak2.

Jag var inte betrodd men har numera reglerat mina skulder och också uppfyllt karensen att varit skuldfri i sex månader. Men bor TROTS DETTA fortfarande kvar i en kommunägd fastighet inte Varbergs Bostad.

Hyresgästföreningen verkar hela tiden ha suttit på läktaren. Dels att Varbergs Bostad vid köpet av fastigheten Åkaren 13 inte hade någon bilaga att de tog hand om hyresgästerna som fanns kvar. Det hade varit lätt att ordna via sociala kontrakt dvs socialen som garant om inte villkoren uppfylls som Varbergs Bostad ställer men det gjorde man inte.

Hyresgästföreningen borde varit medveten om att 20 miljoner är en kostnad för en fastighet som hyresgästerna inom bostadskollektivet betalar hos Varbergs Bostad ingen annan och pengar som måste tas igen.

Hyresgästföreningen borde fattat att slänger man ut varenda hyresgäst i huset kan ingen boende ställa krav på renoveringen. Ja en renovering som inte ens kommit igång men sägs bli av någon gång 2020 och som kan ta tid.

Hyresgästföreningen borde fattat att en renovering kostar pengar och det ska också tas hem på något sätt som sannolikt i initialskdet bekostas av hyresgäster som bor i bostadskollektivet hos Varbergs Bostad.

Bli inte förvånad OM Varbergs Bostad ställer stora krav på hyreshöjningar nästa år för de gör inget gratis och för att vara snälla trots att det är ett kommunalt bostadsbolag.

Inga kommentarer: