< div id=”header ”>< / div>

söndag 2 oktober 2022

Hemlighetsmakeri kring vilka som ska styra Varberg


 Likadant som jag inte kunde styra bygget på bilden har pågått turer kring hur Varberg ska styras. Det är hemliga möten hit och dit utan insyn.

Varbergsrekordet från 1994 lär stå sig då jag ihop med S, V och MP bytte sida från alliansmajoritet gjorde upp dagen efter valet på Folkets hus och sedan var det klart. Ett pressmeddelande som deklarerade en uppgörelse.

Sedan 1998 har Varberg åter igen styrts av alliansen ensamma eller ihop med SPI eller MP som båda är utredarade ut varbergspolitiken. Hela tiden med moderaterna som ledande parti.

Budgetprocessen 

Varberg har en budgetberedning som utestänger KD, SD, VP, 24:7 och V. Tillsammans har dessa partier 20 mandat. Högst odemokratiskt.

Superlånga meningslösa debatter sker i november om budgeten i kommunfullmäktige som ingen orkar följa. Dessförinnan har budgeten dragits i heldagar med de närmast sörjande dvs tjänstemän, ksau där S har egenskapen att inte delta i beslutet, ks där partier lägger sina budgetförslag och där alltid alliansens förslag vinner i kommunfullmäktige oavsett diskussion och vad andra tycker.

Hur ska Varberg styras ?

Ett krav är naturligtvis att de som styr samtliga har plats i budgetberedningen. Varför går KD med på ett budgetförslag utan att ha insyn i ksau. Hur kan ett parti SD utestängas ur framtagande av budget som idag har 9 mandat?

Dessa två partier där KD antagligen hamnar i regeringen och där SD redan garanteras inflytande över regeringsbildandet med presidieplatser i utskott och talmanspresidiet

Småpartierna V, VP och 24:7 vilken roll ska de spela i Varberg? Jag vet inte men de känns lite oklara. De har motionsvägen, ställa frågor, får handlingar , kan springa upp i talarstolen och väcka opinion som sina instrument.

Inga kommentarer: