< div id=”header ”>< / div>

onsdag 10 augusti 2022

Varbergspartiet har avslöjat sig i kärnkraftsfrågan !


 Jag läser en insändare i Hallands Nyheter som fått mig att reagera. 

Svar på insändare publicerad 5 augusti 

Det är med viss förvåning jag läser insändare från Varbergspartiet om att man är positiva att det byggs ny kärnkraft. 

Partiet har därmed tagit ställning i en fråga som moderata kommunrådet kallar för "rikspolitik" i Varberg. 

Jag har hemma samrådshandlingar när detta var aktuellt för Vattenfall att bygga ut. Men Varbergspartiet kan ju lämna in ansökan om de vill att bygga ny kärnkraft om de vill ute på Väröhalvön. Det finns ju plats angivet för detta. 

Nu är det mest frågan om förtätning i stan med hus som inte följer stadens DNA som varit partiets profilfråga.Inte att puffa för ny kärnkraft.

Byggexploatörer jublar att ett parti propagerar för utbyggd kärnkraft i en kommun som redan tillhör de som har mest kärnkraft i landet. 

Någonstans kommer uranet men inte från Varberg som bränsle utan någon anriktningsort. Någonstans ska avfall lagras och det är inte i Varberg utan skickas iväg till Oskarshamn. 

Vi är många som ser att Ringhals är en stor arbetsgivare i Varberg och som bidrar till kommunens utveckling. Men att bygga kärnkraft är en segdragen process som tar tid med ytterst komplicerad tillståndsprocess.

Det jag inte förstår är vilka partier Varbergspartiet tänkt samarbeta med om man kommer in? Jag själv tillhör det unika fåtal som lyckats haft en vågmästarposition och ändå haft tungan rätt i mun. 

Genom ställningstagande som liknar partier på ena halvan är VP indefinerat som ett av dem. Frågan är vad som skiljer ut VP från andra partier efter valet. 

Närmaste jag kommer är SPI vars väljare är "hemlösa" och söker ny hemvist. Men något annat speciellt finner jag inte mer än att VP fyller med sin roll. Att komma in i kommunstyrelsen kräver oftast samverkan med partier. 

SPI fick en ersättarplats i ks med två mandat innan de ramlade ur med hjälp av Sverigedemokraterna. Det är väl närmast denna lösning jag ser står till buds. SD har ju också justerat sin inställning till Västerport.  

Eller har VP planer att överge sitt valprogram för att kohandla med de partier som står längst ifrån? Dvs S, C och M när det gäller Västerport för poster. 

Pierre Ringborg
fd politiker 






Inga kommentarer: