< div id=”header ”>< / div>

söndag 7 augusti 2022

Alliansen i Varberg är opålitliga att komma överens om parkeringsnormen

Nedan publicerad som insändare i Hallands Nyheter 

Det tycks blivit mycket politik inom alliansen som tycks samarbeta dåligt i Varberg kring det här med parkeringsnorm. Att p-skivan ska vara kvar i nuvarande form står väl ganska klart. Men så har vi det här med problem 1) tillköp att det ska ingå någon avgift efter visst antal timmar vid parkeringshusen som ägs av kommunen 2)  nybyggnation där bygget vid Tärnan fått bakläxa av länsstyrelsen. 3) överklagandet av Västerport som splittrar alliansen 

Vi kan börja med Åkaren där Varberg Bostad tagit över och det fanns tre inbyggda p-garage men nu ersatts av 12 öppna p-ytor för dem som bor på Åkaren. De bör väl rimligt betala avgiften till hyresvärden och behöver ingen p-skiva. Samma gäller väl bygget på Kvarnliden som omfattas av s.k. "ungdomsboende" där alla öppna parkeringar togs bort. P-tillstånd erfordras står det på Kvarnlidens parkeringar. 

Mästaren som byggdes mittemot har parkeringsnorm enligt gängse regler och det byggdes ett underjordisk garage för bilarna där. Olika regler gäller alltså var du är bosatt. Frågor kring parkeringsnorm borde tas upp i kommunfullmäktige och inte på vilket humör vissa partier är i vissa nämnder och gör politik av det.

Att C och M gärna använder S som stödparti för att få igenom sina förslag står väl ganska klart då det råder disharmoni mellan alliansens partier  i Varberg. Jag vet sedan gammalt att det förekommer olika parkeringsnorm vad gäller boende, kontor och affärsverksamheter men i Varberg sprids dimridåer inför valet än att föra upp frågan om parkeringsnorm en gång för alla. 

Pågående byggen är nu Falkenbäck och kommande Igladammen där byggnation ska uppföras  och då bör det vara klart hur enig alliansen är om parkeringsnormen eller är hjälplöst splittrade. 

 

Inga kommentarer: