< div id=”header ”>< / div>

onsdag 22 juni 2022

Långt kommunfullmäktige avslutade i Varberg innan valet !


 Kommunfullmäktige 21 juni 2022 i Varberg varade i 4 timmar och 46 minuter inget man avhandlar vid ett tillfälle som intresserad utan får dela upp det som en serie. Själv orkade jag med de första 2 timmarna hjälpligt och upplägget verkar katastrofalt. 

Den superintressanta detaljen Västerport avhandlades inte alls som kommunstyrelsen läs delar av den beslutat överklaga när mark och miljödomstolen avslog detaljplanen. Det var ändå kommunfullmäktige under ett digitalt möte som antog planen. 

Det fanns fullt med intressanta frågor som kom upp under kvällen det skulle avhandlas ett hållbarhetsbokslut och nio motioner och det hela räcker till minst två möten till om man ska vara noga. 

En orolig omvärld som påverkar, kommunens tillväxt och covid sätter naturligtvis spår hur man hanterar ärenden, vad som är viktigt och också intresset för olika frågor. 

Detta var sista mötet under mandatperioden innan valet och blir därför speciellt. Helt klart behövs förnyelse i upplägget. Koncentrationen kan inte vara 100 % hos alla i alla ärenden och några märks mer än andra men som helhet känns ändå kommunfullmäktige som ett koncentrat på viktiga frågor. 

Den politiska spänsten märks inte i Varberg där politiken ligger efter rikspolitiken. Ett alliansstyre som varat i 24 år känns ganska tröttregerat. Jag efterlyser lite förändring lokalt där oppositionen S ändå är ensamt regeringsparti i regeringen och där alliansen känns som något från Reinfeldts tid. 

Inga kommentarer: