< div id=”header ”>< / div>

måndag 20 juni 2022

Hållbarhetsbokslut 2021 - ett ärende bland alla andra !

Varberg har ett hållbarhetsbokslut sedan något år tillbaka. Jag har tidigare bloggat om det här Nej Miljöpartiet är inte med i kommunens kommunfullmäktige och kan påverka men verkar måttligt intresserade också. 

I dokumentet som antas av kommunfullmäktige den 21 juni 2022 står mycket som är bra och som kan göras bättre men hur hinna med att diskutera detta på ett kommunfullmäktige packat med ärenden och att väcka intresse för hållbarhetsfrågorna ?

Konfrontationsfrågor vad gäller annat verkar mer intressant för valda politiker än att fördjupa sig i än hållbarhetsfrågor. 

Möjligen betraktas klimat och miljöfrågor som tråkiga att jobba med av politiker eller som nån annan får fixa inte deras bord. 

Inte minst fördelningen vem som ska betala något som helst ska lastas över på andra eller skjutas på. Som ickepolitiker idag vill jag naturligtvis ha större fokus på klimat- och miljö men då behöver vi få in nya politiker som engagerar sig. Frågan är om de finns i Varberg idag oavsett vilket parti man röstar på?

Inga kommentarer: