< div id=”header ”>< / div>

söndag 26 juni 2022

Det behövs förändring i valet inom varbergspolitiken !

 

Vad händer efter valet i Varberg ? Det ska formas koalitioner och de som styr samt någon form av opposition. Enda partiet som klart säger att de bildar opposition om de kommer in är partiet 24:7. De deltar inte spelet. Det är de mot resten.

Det naturliga styret i Varberg är alliansen ensamma eller med något parti. S är alldeles för mycket vänster för att komma ifråga  om makt i Varberg men lär ändå gå fram i valet. V måste bestämma sig om de ska ha ordinarie plats i nämnder eller vara ointressanta överallt. 

Miljöpartiet om de kommer tillbaka måste distansera sig om de kommer in från alliansen där de kördes i botten och utplånade sig själva 2018 och tycktes mera motarbeta mig än att föra politik. Varbergspartiet måste låtsas som att de inte vare sig är höger eller vänster klart uttala att de inte kommer att samarbeta med något av blocken. Ingen majoritetskoalition är aktuell efter valet då ingen vill uppfylla Bondes krav.

Sverigedemokraterna kommer aldrig att bli vågmästare. De är förknippade högerut och har M och KD som sina ersättarpartier. De bör se till att focka ur Centern från alliansen deras primära uppgift. 

Enda som återstår i form av styre i Varberg är alltså alliansen ensamma utan bihang. Alliansen har erfarenheten och kompetensen sedan 1998 men jag vill lyfta fram Kristdemokraterna som nästa parti som bör ta plats i ksau då L inte lär räcka till. L säger själva att Varbergspartiet kopierat deras politik och då får de också dela med sig av rösterna.

Att jag inte vill nämna M och C i styret beror på att jag tycker de uppträtt klantigt vad gäller förtätningsfrågan, neddragningar i socialnämnden och att Stenkil och Bergenblock inte har fingertoppskänslan för rollen som ledande kommunråd. 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant analys av en erfaren poltiker

Anonym sa...

Bra analys. Visar på att du har god insyn i det politiska livet.