< div id=”header ”>< / div>

lördag 21 maj 2022

Kristdemokraterna i Varberg kommer att stärka sin position lokalt !


Jag har följt kristdemokraterna i Varberg ganska väl sedan jag själv kom in i kommunfullmäktige  1988 samtidigt med dem. 

Det har gjorts generationsväxlingar från att nu möta upp Ebba generationen med en politik där man "pratar med alla partier" och inte enbart förknippas med enbart religiösa från pingströrelsen.

Lokalt har jag uppfattat dem som ett stabilt stödparti inom alliansen som styrt lokalt 1998. Jag hade bra samarbete med Paul Willner från KD som var ersättare i kultur och fritid där jag hade ordinarie plats förra mandatperioden. Vi var väldigt samstämmiga satt ofta jämte varandra. 

KD gjorde bra val 2018 och gick fram med 2 mandat till 4 mandat fick starkare lokal position större utrymme att föra fram sin politik och tagit större plats. 

Denna gång lär de göra ett ännu bättre val då de själva tippar att M-KD tippas att bilda regering efter valet och kan prata med alla partier. Lokalt har de inte synts så mycker på stan men kommer att köra stenhårt nu i valrörelsen. 

Det kan bli mycket väl så att Morgan Börjesson kniper den plats i kommunstyrelsens arbetsutskott som liberalerna har idag i Varberg. Men då måste de finnas på torget synas mycket och ta bra ställning i lokala frågor. 

MP hade platsen genom Stefan Edlund efter 2014 och efterträddes av Tobias Carlsson (L) så det bör rimligtvis vara Morgans tur nu förutsatt att KD blir större än L. Dvs kniper 4 mandat helst mer i valet 2022 lokalt i Varberg. 

Någon eller några ordförandeposter bör också tillfalla KD efter valet. Men det får förhandlas om vilka i så fall. 

Mitt intryck är att KD består av bra människor lätta att prata med så önskar dem lycka till i valrörelsen. 



1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Pierre!
Tack för din positiva skrivning.
Vi kommer stå på torget framöver och få lär vi ses där.
Precis som du skriver hopps vi med bra politik, gott arbete och trovärdighet att få större framgång än 2018.
Pelle Johansson