< div id=”header ”>< / div>

tisdag 24 maj 2022

Varbergs maktpolitiker S, C och M överklagar beslutet om Västerport !


Inte trodde 24:7 att deras folkomröstningskampanj om Västerport kulle bli överkörd av ett överklagande av Hembygdsföreningen Gamla Varberg.

Mark och miljödomstolen avslog i sin tur kommunens detaljplan etapp 1 Västerport till ruta 1. Kommunens kommunråd S, C, M har nu enats att strida mot domstolen och överklagat för de ignorerat viktiga synpunkter från kritiker och fått en rejäl bakläxa.

Detta har splittrat kommunstyrelsen som tidigare varit enig där Liberalerna och Sverigedemokraterna inte vill stå bakom överklagandet som i första hand handlar om att få prövningstillstånd inför mark och miljöverdomstolen.

De stora partierna i Varberg har agerat maktfullkomliga, arrogant, frångått Varbergs DNA och vill genomdriva ett skrytprojekt som frångår all normal planering.

Även vid normala planeringen finns mycket att ifrågasätta men kommunråden har ekonomiska resurser i sina partier S, C och M och mycket makt. 

Stackars 24:7 som stått på torget och samlat in namn för folkomröstningen har inte ett öre. Dessutom är de tre kommunråden politiker på heltid med löner och arvoden som glänser över de flesta politiker. 

Men trots att Goliat vinner i valet över David blir det svårt att över glänsa i domstolen. 


Inga kommentarer: