< div id=”header ”>< / div>

onsdag 18 maj 2022

Kommunfullmäktige i Varberg i maj 2022 inte det muntraste mötet precis !

Kommunfullmäktige i Varberg majmötet 2022 fyra månader innan valet tillhörde inte de muntraste föreställningarna precis.

Vi kan ta det här med covid där det experimenteras friskt med åldersgräns 70 som ska stanna hemma. Att minska kf för att hålla avstånd med antalet ledamöter, byta plats mellan kf:s ordinarie sal och Arenahallen. Inte minst digitala möten där alla i fullmäktige samlas i en ruta på en tv-skärm.

Sedan har vi det här med tekniken där det visas någon slags tavla om talartid när det voteras och sedan ska det kollas om alla röstat hunnit rösta så det syns röda och gröna färger på en tavla. Mest bekymmersamt verkar vara vad som menas med ja eller nej. Man kan ju avstå också. 

Ledamöter som ständigt anmäler sig som talare i avgjorda frågor men som ska ge sin nyans på saken ska med känsla och enfas betona vad som är viktigt. Läser man handlingarna står oftast det som är viktigt men det ska höras också tycker vissa. 

Hur rörigt det kan bli går att se här maj-mötet 2022 typexempel på hur det tjattras, springer omkring och det ska informeras och ventileras så alla hänger med. 

Alla frågor bereds av kommunstyrelsen 3 veckor innan men alla sitter inte med där. Det blev Mikael Bonde som hoppat av liberalerna förra året och bildat nytt parti och står som (-).

Rejält åthutad av kommunstyrelsens ordförande att nämnderna hur de ska sammansättas avgörs av något som heter nämndorganisationskommittén där varje parti har en styck ledamot och de är jätteöverens allihop att saker ska vara som det alltid varit. Blir bekvämast så. 

Intressantaste frågan var en extrainlagd icke-fråga där kommunen gick på pumpen av mark- och miljödomstolen där flertalet av ledamöterna satt som fågelholkar hur mycket däng av beslutet om Västerport fått. Kommunjuristen redogjorde för olika alternativ med tidsplan. 



Inga kommentarer: