< div id=”header ”>< / div>

onsdag 25 november 2020

Märta Stenevi (MP) gör klimatfrågan till en nationell ödesfråga

Går det att vaccinera oss i klimatfrågan? Det tror tydligen Märta Stenevi språkrörskandidat i MP som tycker vi lyckats att begränsa smittspridningen vad gäller pandemin där Sverige ligger på ungefär 36-38 i världen att inte lyckats med detta. 

Även om en del av förslagen tål att diskuteras tar hon inte upp det offer av människor som offrats under resan och hur mycket medel som har krävts med djupa hål i statskassan. 

Om MP visat samma engagemang vad gäller kärnkraften som med klimatet hade den varit helt avvecklad nu. 

Jag deltog i en folkomröstning 1980 och röstade på linje 3 och var en av dem som bidrog till att Miljöpartiet bildades något år efter. 

I början var MP hårt knutna till att avveckla kärnkraften och växthuseffekten som det kallades då fick underordnad andra politiska prioriteringar. 

Idag märks inte MP i kärnkraftsfrågan men backar inte att det ska tillföras 55 t/wh i norr för att tillgodose LKAB att bli fossilfritt.

Det ska dessutom skapas 3000 nya jobb och en kostnad på 400 miljarder nämns för hela projektet under tid.

Det säger sig själv att denna gröna tillväxt kräver uppoffringar på annat håll och ännu mera ekonomisk tillväxt än idag. 

Vinsten sägs bli enorma exportframgångar och då kommer frågan hur intressant det blir att återvinna och återanvända samt förlänga livsproduktionen på olika produkter. Det finns ju mer nytt att hämta.

Nu återstår att se om Märta Stenevi partisekreterare i dagsläget blir det nya språkör som lyfter Miljöpartiet? 

Inga kommentarer: