< div id=”header ”>< / div>

fredag 27 november 2020

Hemlösheten i Varberg ökar

Hemlösa i Varberg ökar.

Jag hade två lägenheter som stod tomma ett halvår nu under 2020 och oklart i somras vem som skulle få lägenheterna.

Enligt boendehandläggare som jag har var det inte aktuellt att de skulle gå till kategorin hemlösa som har kontakt med socialförvaltningen.

Men i höst fylldes lägenheterna. Den ena från kategorin "nyanlända" som också behöver boende utanför det de primärt anvisas till från början.

Det andra boendet en person jag tipsat som då primärt bodde på ett vandrarhem i en annan kommun men antagligen skriven i Varberg. 

Fråga 1)  Det fanns alltså ingen förberedelse vilken kategori som skulle erbjudas de två lägenheter som stod lediga men kvalificerade för biståndslägenhet som beslutas av Socialtjänsten. Varför?

Fråga 2)  Vad vet enhetschefen Kristina Hedlund om behovet av lägenheter som är mer förvaring väntan på utan gissar sig till med underlag från sitt Statistisk underlag?

Fråga 3) Var finns politikernas kunskap, intresse och engagemang i Varberg för de hemlösas situation då de är totalt ointresserade att ta del av detta om det inte handlar om någon närstående?

Själv har jag nu stått sex år i en bostadskö och känner mig mogen för utflytt. Den senaste lägenheten jag sökte hamnade jag på plats 61.

Om min lägenhet frigörs ska någon akut bostadssökande vänta i ett halvår då och vilken kategori ska få den? Det finns många som skulle vilja ha den när den blir ledig.  

Inga kommentarer: