< div id=”header ”>< / div>

onsdag 21 oktober 2020

Kort rapport från Varbergs oktoberfullmäktige !


Oktoberfullmäktige som hölls i Arenahallen i Varberg. Convidanpassad för att innehålla 61 ordinarie ledamöter och inte allt för mycket publik blev en kär återkomst för 70 +. samt ett 20-tal ledamöter som annars fått stanna hemma och tittat på webben. 

Bra information från Ringhals hur de möter den nya omställningen där 2 kärnkraftsverk är avställda och 2 som fortfarande är i drift. 

Bra information från VIVAB  som ska bygga vattentorn i Träslöv "VÅGA" med tillhörande anslutningar. Det är en jätteinvestering då Varberg växer och kapaciteten måste höjas och moderniseras. 

I övrigt en bra fråga från Jeanette Qvist (S) vad äldreomsorgslyftets pengar ska användas till. Svaret blev från socialnämndens ordförande Erland Linjer (M) kompetensutveckling av personal som vill utbilda sig till undersköterskor. 

Delårsrapport och finansrapport avhandlades där nämnderna fick beröm "att hålla budget" och kommunen klarat convidkrisen bra men försiktighet och hålla i pengarna uppmaning från den nye ekonomichefen i kommunen. 

Två motioner avhandlades på mötet förutom en Fördjupningsplan över Skällinge/Rolfstorp.

Motionen om förnybar energi inlämnad av Anders Friebe (S) blev i mitt tycke svalt mottagen inte minst då Ringhals 1 ska ställas av. Intresset för solceller på kommunala anläggningar verkar tämligen svalt bland politikerna. Här finns en del att göra anser jag. 

Motion om civilkuragepris  från Sverigedemokraterna frågar jag mig varför de inte instiftar ett sånt pris själva ? De lär ha gott om partistöd men endast 7 av 8 ledamöter var närvarande när motionen avslogs av kommunfullmäktige. 


 

Inga kommentarer: