< div id=”header ”>< / div>

tisdag 20 oktober 2020

Annika Lillemets och Valter Mutt båda fd MP-riksdagsledamöter ansluter sig till Vänsterpartiet !

Valter Mutt och Annika Lillemets båda fd riksdagsledamöter för Miljöpartiet gör gemensam sak och ansluter sig till Vänsterpartiet .

Valter Mutt stod tvåa på det rödgröna partiet Partiet Vändpunkt s lista inför EU-valet och jag kryssade faktiskt honom då. Dessvärre gjorde PV ett katastrofval och misslyckades kan man man lugnt säga.

Valter Mutt och Annika Lillemets skäl går att läsa i Aftonbladet här 

"Politiken i Sverige har rört sig långt åt höger sedan vi gick med i det miljöparti som valde Birger Schlaug till språkrör och vars värderingar vi fortfarande står fast vid. Därtill har 40 års nyliberal indoktrinering fått många att tappa hoppet om att det går att påverka genom demokratiska beslut.

Den ”rödgröna” regeringen saknar såväl verktyg som idéer för att lösa vår tids sammanfallande kriser.

Faktum är att endast Vänsterpartiet bjudit motstånd mot sådant som tokprivatiseringar, närmande till Nato och handelsavtal som undergräver demokratin och hotar miljön. Och V har heller inte släppt sina drömmar om en mer solidarisk värld. Därför tror vi att partiet har förutsättningar att utveckla vass och konkret politik för vår tids ödesfrågor."

De båda avslutar artikeln med " Allt hänger ihop. Därför måste det röda stärkas i det gröna och det gröna i det röda. De krafter som ärligt vill värna naturen och styra om mot ett samhälle för alla, inte bara för några, måste samlas där de kan göra bäst nytta. Därför går vi över till Vänsterpartiet, som vi tror har potential att bli både bredare och grönare. "

Inga kommentarer: