< div id=”header ”>< / div>

lördag 19 september 2020

Vänsterpartiet i Varberg vill särbehandla med fasta anställningar till dem som omfattas av gymnasielagen !

 


Dags att särbehandla dem som omfattas av gymnasielagen och riskerar utvisning?

Vänsterpartiet i Varberg verkar vara inne på den linjen i en motion de lagt naturligtvis om de i övrigt uppfyller kriterierna för arbete. Men här handlar det om fasta anställningar och att be kommunerna att anställa dem.

Jag tycker det är starkt gjort av samhället att de ens fått utbilda sig. Själv gick jag min senaste utbildning (media- och information) ett år kring år 2000 och fick då utbildningsstöd motsvarande a-kassan.

Därefter harvade jag 9 månader på något som kallades Warbeco i Varberg med motsvarande stöd som betalades ut via försäkringskassan.

Efter det kastades jag ut och fick de närmaste 19 åren gå på försörjningsstöd fram till pension.

Gymnasielagen som är en undantagslag ställer krav.  Men den kan inte vara överordnad kommunernas rätt att ha regler för anställningar som är enhetliga.

Det finns många med utbildningar inom min kommun, en del har jobbat hela sommaren inom vården men när hösten kommer går och stämplar.

Att då särbehandla dem med "flyktingstatus" genom att ge fasta anställningar framför dessa personer vore närmast perverst. Dessutom är all verksamhet inte inom kommunens regi. Det är privat också och under konkurrens.

Jag ska inte föregripa Vänsterpartiets motion men det kan ta upp till två år innan motionen blir besvarad och då kanske frågan är ur vägen. Märk väl inte flyktingarna är ur vägen. Men just för denna grupp det avses i Vänsterpartiets motion. .

Inga kommentarer: