< div id=”header ”>< / div>

onsdag 9 september 2020

Fler önskar ny regering - spärrgränsen avgör !

Idag hade M-KD-SD haft egen majoritet i riksdagen förutsatt att Miljöpartiet och Liberalerna åkt ur riksdagen. Det betyder egentligen ingenting mer än att dessa partier som bildar en styrkeposition i frågor som ligger utanför budgeten.

Det är lätt att tycka att det behövs en ny regering. Sedan vilka som ska ingå och vilka som ska vara samarbetspartner är en annan sak. Det viktiga är ändå innehållet och regeringen leds av ett 73-punktprogram som ska genomföras ihop med C och L.

LAS-frågan Blir det innget avtal på arbetsmarknaden blir det lagstiftning och där har V hotat med misstroendevotum.

Migrationsfrågan Där MP tidigare hotat lämna regeringen och står väldigt långt från S.

Preem i Lysekil MP har deklarerat att de redan nu säger nej till Preems utbyggnad utan att beredningsunderlaget är klart för regeringen.

Arbetslösheten Där det gäller att skydda grupperna som blir arbetslösa med höga a-kassor men där det finns fler och fler som står utanför som inte är kvalificerade till a-kassa som tvingas gå på socialbidrag.

Gängkrimininalitet och klaner Överfyllda fängelser och stort polisjobb men vad händer när dessa kommer ut i samhället igen?

Utanförskapsområden När likasinnade söker sig till utanförskapsområden och andra bort från dem. Invandrare flyttar in och svenskar flyttar ut ökar segregationen. Vad är svaret?

Inga kommentarer: