< div id=”header ”>< / div>

tisdag 8 september 2020

Välkommet tillskott på 85 miljoner till Varbergs kommun men det kommer inte att räcka !


Vad innebär det att Varbergs kommun får extra stöd i form av statsbidrag ?

Vi är en kommun som växer mest på grund av ökad inflyttning. Det innebär naturligtvis ökad påfrestning i form av ökade krav på den offentliga servicen.Stadshuset som nu håller på att renoveras går på 50 miljoner, Simanläggningen som byggs på Håsten är inte färdig men kommer att ha bra mottagningskapacitet men har kostat därefter. Veddige simhall där samlas in namn för att få ha simanläggningen kvar. Societetsparken är i behov av restaurering inte bara att det krattas löv på hösten.

Ökat antal innevånare innebär fler krav och naturligtvis kommer årets tilldelning till nämnderna att vara mer än någonsin. Men alla har olika behov vad pengarna ska gå till och det blir svårare att jämföra med föregående år.

Det är först nu allvaret börjar med att forma nästa års budget och vad medel ska gå till. Frågan är om S och V kommer att köra repris på att Varbergs kommun ska höja skatten med 90 öre igen?

"För Varbergs kommun innebär tillskottet en ökning på cirka 85 miljoner kronor för 2021, varav 43,7 miljoner är ökning av de generella statsbidragen och 41,2 miljoner kronor är riktade satsningar mot äldreomsorgen"

Inga kommentarer: