< div id=”header ”>< / div>

fredag 31 juli 2020

Folkhälsomyndigheten gör politikerna till tandlösa zombien !


Jag tänker spinna vidare på Cornucopias blogg om Folkhälsomyndighetens råd att "jobba hemifrån".

Förr var det alltid möjligt att jobba "nära till jobbet" om bostaden låg inte långt ifrån om din fritid var att vara med i föreningar och sånt som låg nära bibliotek etc etc

Men sedan utvecklades samhället att det skulle satsas på pendling och helst kollektivt för det var bäst för miljön.

Nu har corona ställt till det med att helst hålla avstånd till allt som medför trängsel. Dvs undvik mataffärer, undvik kollektivtrafik , undvik arbetsplatser där det är mycket närkontakt mellan människor.

Att studera på distans tycker jag känns naturligt men det blir jävligt enahanda att inte få träffa kurskamrater fysiskt. Det är en del av inspirationen att ha "kurskamrater".

Likaså kan det vara "arbetskamraterna" som gör att man står ut på tråkiga jobb eller där man helt enkelt bara pratar "vardagen" och får stöd.

I Folkhälsomyndighetens robotsamhälle finns politikerna på distans. De lyssnar ju alltid på "experterna" och "myndigheterna" men skiter i väljarna. De är redan robotar i sitt eget system.

Det är de som är systemets möjliggörare som ska hålla hjulen rullande och så många som möjligt att hålla sig glada.

Men om nu digitaliseringen som medel möjliggör saker så vad ska vi då satsa sjukvårdens resurser inte fan på jättestora sjukhus, inte heller på äldreboenden som är sårbara eller handla mat i storbutiken.genom fysiskt närvaro.

Vi ska nog sluta träffa folk överhuvudtaget när det närmar sig folksamling.

Men kom ihåg att folk som "kan jobba hemma" är lättare att ersätta på en arbetsplats än folk som kan ta sig till jobbet och jobbar fysiskt. Passar de sina egna barn samtidigt, super de, jobbar de när de när de är sjuka? Nej det behöver inte märkas.

Ja det är bra när fler jobbar hemma men säkert ännu bättre om det sker genom interna nätverk där det är lätt att nå varandra som arbetskamrater men det pratar ingen om.

Så kommer vi till politiken. Kan inte politikerna också jobba hemma jo de använder nätet. Men det är nog på tiden de ger sig ut i verkligheten ibland för den har de nog tappat kontrollen över.

Inga kommentarer: