< div id=”header ”>< / div>

lördag 1 augusti 2020

Socialdemokraterna och Moderaterna är BÅDA medskyldiga till Sverigedemokraternas framväxt !


Intressant att läsa en debattartikel i Expressen där M erkänner att de gjort fel och vill att S erkänner samma sak.

Det är uppgörelsen mellan Miljöpartiet och dåvarande alliansen som varit grunden för den liberala migrationspolitiken.

Socialdemokraterna hade inget annat val än att "köpa den" 2014 för att MP skulle släppa fram S i regeringen och inte bara det: Ger MP ministerposter i överflöd sex stycken.

Sverigedemokraterna skuffades väck genom decemberuppgörelsen 2014 då partierna kom överens om att störst block får bilda regering med respektive underlag. Vänsterpartiet var inte välkomna då S var mer villiga att ösa på med ministerposter till MP.

Efter 2018 sprack alliansen då C och L inte kunde bilda regering med SD som underlag och V var lika illa. Januariöverenskommelsen blev till.

Det naturliga idag är en migrationsuppgörelse mellan januaripartierna S, MP, C och L. Men de har ingen egen majoritet i riksdagen och ett parti till kommer att ställa stenhårda krav.

OM ingen uppgörelse nås med KD och M kommer dessa med SD som underlag att vara en stenhård opposition i riksdagen i migrationsfrågan.

Alla som har hört att det är en en mänsklig rättighet att söka asyl i Sverige borde fundera på hur detta ska gå till?

Ska vi åka till Afghanistan och låta asylsökande på plats SÖKA ASYL I SVERIGE ?

Ska vi skicka båtar till MEDELHAVET och fiska upp flyktingar så de säkert kommer till Sverige?

Vi kan inte behandla flyktingar som spermier. Den som når ägget blir vinnaren. Men det är precis så svensk flyktingpolitik ser ut. Godtycklig.

Mitt tips är att Socialdemokraterna blir den stora förloraren i nästa val då migrationspolitiken blir valfråga. Möjligtvis offrar Miljöpartiet klimat & miljöpolitiken för att göra flyktingmottagning till sin stora portalfråga och vara mest anti-SD.

Inga kommentarer: