< div id=”header ”>< / div>

tisdag 12 maj 2020

R-talet för coronaepidemin är byggd på frivillighet i Sverige !


R-talet, eller reproduktionstalet, visar hur många personer varje smittad själv smittar i genomsnitt. R-talet för corona-epidemin ligger nu i Sverige strax under 1. Det betyder att varje person som är smittad i genomsnitt smittar under en person.

Ro x (1 -i) x (1 -c) = Re

R-talet, eller reproduktionstalet, visar hur många personer varje smittad själv smittar i genomsnitt. R-talet för corona-epidemin ligger nu i Sverige strax under 1. Det betyder att varje person som är smittad i genomsnitt smittar under en person.

Om varje person smittar mindre än en person då kommer epidemin att klinga av, säger Tom Britton, professor i matematik.

"Den svenska strategin har i stället främst byggt på frivillighet och individuellt ansvar, med uppmaningar till befolkningen om att tvätta händerna, hålla avståndet på stan och jobba hemifrån i den mån det är möjligt."

"När det kommer till antalet inrapporterade döda i relation till befolkningsmängd hamnar Sverige på åttondeplats av alla länder i hela världen, enligt statistik från Johns Hopkins universitet."

"Den 8 februari sa statsepidemiolog Anders Tegnell till TT att alpresor kunde genomföras som planerat:

– När det gäller den här typen av resor finns det absolut ingen anledning att bekymra sig för coronaviruset. I exempelvis Alperna och Sydeuropa finns det ingen spridning överhuvudtaget."

"När vi fick den stora smällen i Iran och den stora smällen i Italien nästan synkront med varandra, så borde vi ju ha förstått att där var det ju någonting. Då skulle man stoppat flighterna, och de som hade flugit in skulle man ju smittspårat, säger Björn Olsen."

"Sydkorea har använts som ett exempel på ett land som med hjälp av avancerad smittspårning och omfattande testning lyckats hålla nere smittspridningen. Landet hade den 3 maj fortfarande endast 256 döda, vilket motsvarar 0,5 döda per 100 000 invånare. I Sverige är motsvarande siffra 64 gånger högre."

"Att enbart testa leder inte nödvändigtvis till färre dödsfall, men strategisk och mer omfattande testning i kombination med strängare isolering av smittade bidrar till färre nya fall. Så indirekt kan utökad testning rädda liv, säger Maria Barbarossa"

"Vi var inte tillräckligt på tårna för att skydda de äldre. Vi skulle ha infört besöksförbud tidigare, säger Johan Giesecke i intervjun, och nämner även att många nyanlända arbetar inom äldreomsorgen och att det funnits problem med att få ut information till dem"

"Anders Tegnell och andra representanter från Folkhälsomyndigheten hävdade länge att munskydd inte minskade smittspridningen, men reviderade sin inställning efter att ny forskning visade på motsatsen."

Erik Salaneck (är docent i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet, infektionsläkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala och ansvarig för smittskyddsarbetet på sjukhusets infektionsklinik) menar att planering och tydliga direktiv om skyddsutrustning i äldrevården – han nämner visir, ansiktsmask, arbetsrock, handskar och skoskydd – skulle ha räddat många liv. Och att det fortfarande kan göra det."

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur beräknas det r-talet?