< div id=”header ”>< / div>

onsdag 13 maj 2020

31 obehandlade motioner finns i Varbergs kommun från S, SD, MP och V !


En förteckning över ej färdigbehandlade motioner kommer upp i Varbergs kommunfullmäktige tisdagen 19 maj.

När ett parti inte sitter med i styret alliansen i Varberg är det brukligt att lägga motioner. Tyvärr upptäckte Miljöpartiet att de blev lurade av alliansen och frångick denna möjlighet under förra mandatperioden utom på slutet då de drämde in motioner i massor.

Socialdemokraterna har en hel del obehandlade motioner nämligen 21 stycken och får därmed utses till Varbergs ledande oppositionsparti.

Sverigedemokraterna har 5 stycken motioner för tillfället.

Miljöpartiet som åkte ur kommunfullmäktige år 2018 har fortfarande 3 stycken motioner som ska upp i fullmäktige framöver.

Vänsterpartiet har "bara" 2 motioner som ligger.

Sammanlagt är det 31 motioner som väntar på sin slutbehandling i Varbergs kommunfullmäktige från oppositionen.

Motioner är ett sätt för partier och enskilda ledamöter att få uppmärksamhet kring frågor och att få fokus.

En motion är en skrivelse, som kan innehålla förslag till något som behöver förändras eller göras. Motioner kan bara lämnas av en ledamot i kommunfullmäktige. Är en ordinarie ledamot frånvarande, kan även dennes ersättare lämna in en motion.

Motioner bereds av den eller de nämnder, som har hand om den fråga som motionen handlar om. Därefter föreslår kommunstyrelsen hur kommunfullmäktige bör ställa sig till motionens förslag. En motion bör besvaras inom ett år. Två gånger om året redovisar kommunstyrelsen en lista på obesvarade motioner till kommunfullmäktige med en kort redogörelse för hur långt beredningen hunnit.

Inga kommentarer: