< div id=”header ”>< / div>

söndag 1 mars 2020

Mikael Bonde (L) har lämnat en skriftlig reservation förutsättningar för bildande av lokalt naturreservat vid Himlelån !


Miljöpartiet i Varberg lämnade en motion före valet om att inrätta ett lokalt naturreservat skulle bildas kring Himleån i Varberg. Motionen har behandlats och avslagits av kommunfullmäktige (februari 2020) med olika skäl men en ledamot liberalen Mikael Bonde pläderade ändå för en utredning om det skulle bli aktuellt med ett lokalt naturreservat framöver när området är färdigbyggt enligt planprogrammet för Södra Trönninge.

Reservation KF 2020 02 11 punkt 18

Undertecknad reservera sig mot beslutet att
avslå motion om att bevara Himleån för framtiden.

Undertecknad pläderade på KF 2020-02-11 att man skall utreda vilka konsekvenser som frågan om att införa ett större skydd for bevarande av Himleån med att ett kommunalt Naturreservat (KN).

Min åsikt (Mikael Bonde) i KF debatten liksom mitt ställningstagande i BN (byggnadsnämnden) där majoriteten ville göra en konsekvensutredning innan besluts tas i frågan om just KN (kommunalt naturreservat).

Så min tanke och vilja i frågan om att införa ett KN i delar av Himleån följer BN förslag, nämligen följande:

Tillstyrka motionen under förutsättning att instiftandet av ett naturreservat utmed Himleån inte strider mot genomförandet av planprogram för Södra Trönninge, befintliga detaljplaner och pågående detaljplanering i området.

I nuläget går det inte att avgöra hur potentiella konflikter mellan befintlig markanvändning utmed Himleån kan lösas vid bildandet av ett naturreservat. En utredning bör göras kring vilka positiva och negativa effekter som kan uppstå, samt hur eventuella intressekonflikter ska hanteras. Efter att en utredning tagits fram kan frågan angående bildandet av naturreservat.

Varberg 2020-02-11

Mikael Bonde

Liberalerna

Inga kommentarer: