< div id=”header ”>< / div>

måndag 10 februari 2020

När blir den nationella säkerheten ett hot mot oss själva ?


Vad är nationella säkerhetshot ?

Ja det kan vara att sätta upp solceller på villatak i Skanör

Det kan också vara vindkraftpark i Hanöbukten

Inom Miljöpartiet som är stark förespråkare till både solceller för villaägare och utbyggd vindkraft är det främst ett internt problem beträffande personer som kan utgöra risker. När det gäller försvarsanslag brukar MP numera lägga sig platt de får ju klimatkompensation i budgeten i övrigt.

"Miljöpartiet ingår i den försvarsberedning som nyligen begärt mer pengar till såväl det militära som det civila försvaret. Det militära försvaret har fått de pengar som begärdes men det civila försvaret är till stora delar fortfarande ofinansierat. Vi anser att det civila försvaret är viktigt för att få Sverige att fungera i framtiden"

"Försvarsmakten är sektorsmyndighet avseende riksintressen för den militära delen av totalförsvaret och ansvarar därför för riksintressen för totalförsvarets militära del; den egna myndighetens, FMV (Försvarets materielverk), FRA (Försvarets radioanstalt) och FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut).

Försvarsmakten redovisar riksintressen för totalförsvarets militära del enligt miljöbalken 3 kapitlet 9 § andra stycket samt områden av betydelse enligt miljöbalken 3 kapitlet 9 § första stycket. Riksintressen för totalförsvaret ska enligt miljöbalken 3 kapitlet 10 § ges företräde vid avvägning mot andra riksintressen."

"Säkerhetsstrategin utgår från målen för vår säkerhet, tar ut riktningen och sätter ramarna för det arbete som krävs för att värna vår säkerhet och för att lägga de gemensamma resurserna där de gör bäst nytta.

Inga kommentarer: