< div id=”header ”>< / div>

tisdag 11 februari 2020

Räkna inte bort vänstern !

När Sinn Fein det vänsternationalistiska partiet på Irland gör sitt bästa val någonsin blir det genast oro inom etablissemangskretsarna. Nu blir det svårt att bilda regering.


I Thüringen en mindre delstat i forna Öst-Tyskland skakar Die Linke om ordentligt. CDU:s tilltänkte kronprinsessa efter Merkel fick avgå då det regionala CDU ihop med AfD (högernationaliskt) släppte fram en på gärdsgårn hängande FDP:s kandidat till regeringsledare. NYVAL ropar många men han valdes faktiskt i majoritet. Sittande regeringschef Ramelov gick på pumpen från Die Linke men har oerhört starkt stöd bland väljarna.


I Sverige har vi bekant ett Vänsterparti som inte fick vara med i JÖK-en januaripartierna som ändå släppte fram regeringsbildningen (S och MP). Noteras skall att Podemos i Spanien för första gången sitter med i en spansk regering och i Finland sitter Vänsterförbundet med i en finsk regering så underligt VARFÖR inte V i Sverige skulle få göra det också? Inte ens Stefan Löfven ville ha med dem i regeringen utan hellre föredrog Miljöpartiet som nu ligger kring spärren och skulle riskera åka ur riksdagen om det varit val idag.

Inga kommentarer: