< div id=”header ”>< / div>

söndag 9 februari 2020

Miljöpartiet skippar kongressen 2020 !


Jag letade efter kongresshandlingar till Miljöpartiets kongress 2020 men hittade detta att MP redan 2019 "Kongressen beslutade också att Miljöpartiet från och med nu ska hålla kongress vartannat år, i stället för varje år. Man beslutade också att kongressen från och med nu ska förläggas till hösten. Det innebär att nästa kongress blir först hösten 2021."

Jag har alltid sett årliga kongresser som en motor för många förtroendevalda ute i landet att årligen få samlas men det verkar kört från med nu. Det är också en möjlighet att nå ut i media för människor som vill nå ut.

Själv har jag väl avverkar uppemot 10-tal kongresser med Miljöpartiet mest i början men den senaste i Göteborg 2014 när MP stod på topp INNAN de kom in i regeringen. Ett framgångsrikt EU-val med 15% gjorde att Miljöpartiet i Varberg 2014 nådde sitt bästa val någonsin även om valet 2010 inte var så dåligt heller med 4 mandat.

Efter 2018 har Miljöpartiets lokalavdelning i Varberg upphört och finns inte längre i kommunfullmäktige efter 30 år och jag hänger dåligt med vad som händer i MP då jag inte längre är medlem.

Miljöpartiet sitter i en regering fortfarande men jag frågar mig var finns basorganisationen? De kanske inte har något behov av medlemmar i MP längre? Det verkar som allt är toppstyrt från MP-s riksorganisation? En och annan minister dyker upp i tv-rutan ibland men riksdagsgruppen verkar otroligt anonym.

Nu är det ett icke-valår och då brukar aktiviteten ligga hos dem som har uppdrag och deras rapportering. Men ett idéparti kan inte utvecklas om det inte finns idéer att förvalta och när jag hör ministrar prata om 2030 och 2045 låter det väldigt avlägset.

Hur bygger vi ett samhälle idag när vi märker att många inte känner att de kan påverka. När NY TEKNIK ständigt ställer om ritningarna. När invanda mönster bryts och det sker omkastningar i media vad som är inne att rapportera om?

När Miljöpartiet som förr inte var oävna att hålla extra kongresser, hålla rådslag slagit sig till ro med att det räcker med kongress vart annat år undrar jag om partiet överlever detta? MP har ingen stark organisation, det krävs mediaflyt att få komma till tals i media och medlemmar måste känna morötter för att vara med i ett parti.

Jag tror inte det räcker längre att vara mest anti-SD att tillhöra januariblocket med 73 punkter. Det krävs något mer och det ser jag inte av dagens miljöparti.

Inga kommentarer: