< div id=”header ”>< / div>

fredag 28 februari 2020

Miljöpartiet i Halland har större tilltro till alliansen i regionen än när de själva var med i majoriteten för att minska klimatutsläppen !


Region Hallands koldioxidutsläpp minskar alldeles för långsamt. Miljöpartiet de gröna frågar i en interpellation till ordförande i tillväxtutskottet Helene Andersson (C ) vad den styrande majoriteten tänker göra för att nå de mål som beslutats för 2025.

Region Halland har som mål att minska koldioxidutsläppen med 80% till 2025 i regionens egna verksamheter i enlighet med Riktlinjer för det interna klimat- och miljöarbetet 2017-2020 som antogs
av regionstyrelsen 2017-10-11. Utsläppssiffrorna från 2019 visar att vi är långt från målet. Minskningen på bara några procent CO2 årligen innebär att åtgärder skjuts upp i en tid när det inte
finns så mycket tid kvar. Klimat och miljö är en av de viktigaste politiska frågorna nu, inte bara i Sverige utan i EU och världen.

Frågan från Miljöpartiet är:

Hur tänker majoriteten M+C+Kd+L styra för att få ner de klimatpåverkande utsläppen till 2025 i enlighet med beslutade mål?

2020-02-20

Maria Losman och Svein Henriksen

Miljöpartiet de Gröna

Fakta: Miljöpartiet i Halland har varit med i regionstyret i ca 25 års tid och har haft alla möjligheter att påverka regionpolitiken i majoritet. Efter valet 2018 förpassades MP i opposition och gjorde ett därefter ett samarbetsavtal med S och V att det är dem de ska samarbeta med.

Som framgår av statistiken har alliansen förbättrat statistiken sedan MP varit med och styrt med alliansen men som framgår av det beslutade målet återstår mycket att göra fram till 2025 om klimatmålet ska nås. MP har 2 mandat i Region Halland.

Inga kommentarer: