< div id=”header ”>< / div>

fredag 6 december 2019

Jag vill se L-KD-M som regeringsalternativet till nuvarande regering !


Demoskop bekräftar läget som nyligen publicerats i SCB med några avvikelser.

SD ligger klart över valresultatet och S klart under. Det intressanta är vad som händer när Åkesson nu träffat Kristersson i kommande mätningar. Får detta godkänt av väljarna eller förlorar M på detta. Samtidigt har KD hamnat på mer "normala" nivåer igen.

L balanserar på spärren och känns som riksdagens otydligaste parti idag med vad de vill ha för maktkonstellation framöver.

Jag skulle vilja se en regering med L-KD-M som regeringsalternativ efter nästa val. SD fungerar som påtryckarparti men är inte i sitsen att jag vill se dem än som regeringsparti. M-KD-L skulle bli STÖRRE än SD vilket är viktigt vem som ska aspirera på statsministerposten och vilka som ska sitta med i en regering.

Helt klart är att centern idag fungerar som S+ MP-regeringens stödtrupp. Det är de som dirigerar och får igenom sin politik medan regeringen administrerar den. De kunde lika gärna ingå i regeringen men har val att stå utanför. C i en alliansregering beroende av SD gör att de hela tiden ropar på breda uppgörelser med S och då blir det DÖ och JÖK av alltihop vilket prövats och testas nu.

C skulle mycket väl kunna tolerera en sådan regering jag skissar på men är osäkert då de får igenom så mycket centerpolitik just nu och SD är en stötesten de inte klarar av. SD skulle ev kunna släppa fram en L-KD-M-regering om de får igenom vissa krav.

Helt klart är att S+MP är huvudalternativet fortfarande tack vare att Björklund lotsade L dit. Men med Sabuni tror jag det kan luta åt en liberalkonservativ regering efter nästa val.

Inga kommentarer: