< div id=”header ”>< / div>

torsdag 5 december 2019

S satsar på skrämselspropaganda när Kristersson samtalar med Åkesson !


Efter Ebba kommer Ulf. Ja nu har det blivit officiellt att Ulf Kristersson (M) haft sin första träff med Jimmie Åkesson (SD).

Socialdemokraten Anders Friebe kommenterade detta mötet på min fb (som båda partiledarna offentligt har kommenterat innan på sociala medier och i media helt öppet.)

"Anders Friebe: "Gjorde det då med när Hitler och Göring samlade 24 män i likadana svarta filthattar till det så kallade ”Hemliga mötet”. Det är februari 1933, Hitler är kansler, men inte vald till det – han har intrigerat sig fram till posten. Snart är det val igen, och nazistpartiet behöver pengar till sin kampanj. De inbjudna representerar ägarfamiljerna bakom Tysklands största industrier, bland annat Opel, Krupp och Siemens.
Göring argumenterar effektivt för att nazismen är det stabila valet: vinner Hitler kommer det inte bli val på tio, nej kanske faktiskt inte på 100, år."

Då får vi väl säga att Stefan Löfven motsvarar Hindenburg och januariöverenskommelsen är den sista dealen i Weimarrepubliken.

Av döma av min egen lokala församling ser inte det lokala SD ut som ett gäng i filterhattar snarare försynta människor som försöker så gott det går göra ett försynt dagsverke i politiken. Finns det ingen lokal styrka i partierna lär det bli svårt att få gehör på riksdagsnivån.

S har själva i riksdagen valt att bilda regering med MP något som nu är helt utrotat i Varberg efter 30 år och som S lokalt inte samarbetat med sedan före 2014. Något M-närmande till SD i Varberg är också svårt att se fast de står nära varandra i kärnkraftsfrågan.

Någon "januarideal" finns inte tillstymmelse till i Varberg där alliansen som koalition fortfarande existerar och har egen majoritet. Vad som händer om SD får en roll att alliansen blir i minoritet så finns inte på kartan att S skulle göra som i Falkenberg göra upp med MP, L och KD efter nästa val. Det krävs att det finns ett rejält missnöje internt hos alliansen. Det enda S har att erbjuda är skattehöjningar.

Vad gäller S har de gjort en medveten satsning för att attrahera invandrare och självklart blir då SD en motpol. Mycket möjligt att Anders Friebes skrämselpropaganda om Hitler och Göring går hem hos dem. Men hos mig imponerar det inte.

Inga kommentarer: