< div id=”header ”>< / div>

onsdag 18 september 2019

Regeringen prioriterar nyanlända framför äldre svenskar vad gäller bostäder och jobben !


Jag läser att regeringen vill satsa på att få ut nyanlända i jobb och igår hade SD en interpellation i kommunfullmäktige i Varberg 17/9 om nyanlända som tar upp jobb, bostäder utan också försörjningsstöden.

Själv har jag under 18 års tid INTE FÅTT NÅGON HJÄLP AV ARBETSFÖRMEDLINGEN och det är dit man skickar NYANLÄNDA och det öses in pengar i massor för att hjälpa dem. Under tiden är kommunen SKYLDIGA att enligt bosättningslagen se till att det finns bostäder i olika variation till dessa grupper.

Av döma av svaret som kommunfullmäktiges ordförande i Varberg Ann Charlotte Stenkil (M) gav SD har det vält in nyanlända olika kategorier sedan 2016 i Varbergs kommun. Själv ställde jag mig i bostadskön november 2014 för ungefär 5 år sedan och står fortfarande i bostadskön. Hur många av dessa gått före mig i kön för bostad?

I mina kontakter med AF under sommaren 2019 var det inga snabbspår direkt som gällde mig utan meningslösa samtal och möten som inte leder någon vart. Men jag förstår idag vilka grupper AF satsar på och där ingår inte jag.

Kontentan av detta är att jag genom åren blivit alltmer skeptisk till att Varberg som kommun ska ta emot fler nyanlända än vad som varit fallet fram till i år. Jag har idag ett socialt kontrakt på nåder i kommunens hus och kan skickas ut fortare än kvickt då jag saknar besittningsskydd.

Så går det när samhället ställer olika grupper mot varandra som är fallet i Varberg är just nu. Jag kommer sannolikt ALDRIG att erbjudas något som leder till jobb. Min plats i bostadskön står fast men kommunen har själva sagt att något mer socialt kontrakt någon annanstans är kört. Bostad får jag fixa själv fast det är svårt i stort sett omöjligt i min nuvarande situation.

Jag möter dagligen folk som har svårigheter av olika slag och ser hur jobbigt de har det i tillvaron. Men så länge jag inte har fast inkomst av något slag eller ett eget kontrakt kan jag inte hjälpa andra.

Inga kommentarer: