< div id=”header ”>< / div>

torsdag 12 september 2019

Miljöpartiet och Centerpartiet tävlar om vem som drivit på om mest stöd till solceller !


Många vill kunna sätta upp solceller på sitt tak. Miljöpartiet har tidigare drivit igenom ett stöd som den som vill investera i solceller kan söka.

Kortare kö till stöd för solceller hemma

Stödet har blivit väldigt populärt och köerna har växt. Nu ser vi till att öka satsningen så att köerna kortas och fler kan sätta solceller på sina tak.

– Att sätta upp solceller på taket är en frihetsreform för dig. Du slipper elräkningen och tar samtidigt ett eget ansvar för att vi ska få ett klimatsmart samhälle. Sedan Miljöpartiet kom in i regeringen har vi ökat investeringsstödet med över 20 gånger. Nu ser vi till så att stödet kan delas ut och fler kan njuta av glittrande solceller på taket, säger Per Bolund, språkrör (MP) och bostadsminister.


Intresset för att installera solceller är fortsatt stort hos många människor, med tusentals ansökningar om solcellsstöd som väntar i kö. De senaste åren har installationer av solceller ökat med 50-80 procent årligen och intresset har blivit så stort att de stödpengar som avsattes för 2018 inte räckte till. Idag presenterade Annie Lööf mer pengar till solceller så att fler människor kan göra investeringen. De viktiga satsningarna på förnybar energi och ny grön teknik är en del av den budget som tagits fram tillsammans med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna.

Nu blir det både enklare och mer lönsamt för människor som vill investera i förnybar energi för eget bruk. Mer pengar går till det högt efterfrågade solcellsstödet. Fler får nu möjlighet att installera solceller, vilket har visat sig vara ett effektivt sätt att skapa mer solel i Sverige. Eftersom det inte genererar några utsläpp kan det bidra till målet om helt förnybar eltillförsel till 2040. Stödet utökas nu med ytterligare 500 miljoner kronor för resten av 2019, vilket gör att den totala satsningen för 2019 hamnar på 1,2 miljarder kronor. För 2020 kommer totalt 835 miljoner kronor av budgeten att gå till solcellsstöd.

– Det ska löna sig att vara klimatsmart. Många människor vill göra mer för att bidra i sin vardag – vi vill ge fler chansen att sätta upp solceller på sina hus. Varenda installation gör en konkret skillnad för klimatet. Därför har det varit viktigt för oss att se till att mer pengar avsätts till solceller i budgeten, säger Annie Lööf, partiledare (C).

Inga kommentarer: