< div id=”header ”>< / div>

onsdag 11 september 2019

Ringhals 2 är färdig för avveckling - och oppositionen saknar svar hur driften ska kunna fortsätta !


Självklart är det mitt fel att Ringhals 2 stängs av vid årsskiftet ingen annans.

Jag har läst inlägg från L, KD, M och SD och trots att de är mäktiga partier har de inte kunnat förhindra detta.

I regeringsförklaringen är energiöverenskommelsen ett viktigt inslag. Det är med stor förvåning jag ser att M och KD fortfarande är med om den. Lika förvånande att L är ett av stödpartierna till regeringen och har flyttat in i regeringskansliet som satsar på sol & vind.

SD får ju inte vara med nånstans men hur ska de ensamma klara att satsa på kärnkraften när deras eventuella samarbetspartners ballat ur?

Ur regeringsförklaringen

"Energiöverenskommelsen utgör grunden för att Sverige även i framtiden ska ha ett robust energisystem och el till rimliga priser.

Kapaciteten att överföra el ska förbättras för att möta växande behov.

De förnybara energikällornas betydelse växer nu snabbt. Vindkraften bidrar med en allt högre andel av energitillgången. Det pågår en solcellsrevolution i Sverige. Stödet till solceller har gjort det enklare och billigare för husägare runt om i landet att producera sin egen el."

I skrivande stund läser jag ett inlägg på Ordet är Fritt i Hallands Nyheter författat av två lokala S-politiker Jana Nilsson och Jeanette Qvist.

De frågar sig VEM som ska betala den fortsatta driften av t.ex. Ringhals 2 OM inte ägarna Vattenfall och Ringhals vill göra det av affärsmässiga skäl eller av säkerhetsskäl? Några dylika intressenter har inte dykt upp som tänker göra det.

Ska elkonsumenterna tvingas stå för detta eller skattebetalarna? Mycket har sagts OM vad som ska hända när Ringhals 2 stängs av men inget konkret hur en fortsättning ska gå till som sannolikt kostar en hel del och som inte är planerat i dagsläget hos vare sig Vattenfall eller Ringhals.

Idag står Ringhals 4 still under september månad 2019 och den lär producera MER än vad Ringhals 2 lär producera om den skulle få fortsätta efter 31 december 2019.

Inga kommentarer: