< div id=”header ”>< / div>

onsdag 14 augusti 2019

Varbergs kommun rensar bort sina bostadsproblem för svaga grupper genom att skyffla dem under mattan !


Olika motioner om härbärgen i Varberg har varit uppe då och då.

Jag själv bloggade om den senaste motionen som behandlade ärendet i Varbergs kommunfullmäktige 22 mars 2018 och min syn på det hela.

Under åren som gått har jag konstaterat följande:

Getteröns behandlingscenter har lagts ner. Det är rivet och jämnat med marken.

Åkaren där samtliga hyresgäster fick flytta ut står fortfarande tomt och oklart är vad som hända skall.

LP-huset där verksamheten upphörde och drevs på miniminivå avvecklades succesivt på vårkanten ska rivas. Detta bloggade jag om 18 maj 2018.

Det nyvalda kommunfullmäktige (2018)i Varberg verkar bestå av obekymrade människor som inte bekymrar som om dem som ligger längst ner på skalan utan andra frågor är mest uppe på tapeten.

Det är inte där de fiskat väljare så formellt sett har de inte gjort något fel men att ha lagt ner tre ställen med boendeplatser under åren utan att det märks är märkligt.

Det är idag svårare än någonsin att få bostad ens för dem som sköter sig. Många kör på nödlösningar, en allt större grupp omges med sociala kontrakt och hyresnivåerna för nyproduktion är till för etablerade grupper som har sitt på det torra.

Det finns all anledning att tro att det som inte lyfts på politikernivån så sker saker i det tysta och mer dolt. Socialförvaltningen har blivit en "bostadskoncern" som omges av sociala kontrakt och ställer stenhårda krav för att få erhålla sådant.

Några har löst sin boendesituation i nödlösning men är ändå inte aktuella för sociala kontrakt. Kösituationen i Varberg är katastrofalt lång i det kommunala bostadsbolaget Varbergs Bostad. När de tvingade ut 27 hyresgäster från Åkaren och under 2 års tid inte göra något åt fastigheten visar vilken nonchalans de visar.

Inga kommentarer: