< div id=”header ”>< / div>

måndag 7 maj 2018

Vad kommer att hända med LP:s sociala center i Varberg?


Jag läser i HN att huset som LP har boende och ett social center är uppsagt på Magasinsgatan i Varberg för huset ska rivas och oklart är vart LP ska ta vägen?

Tidigare hade Länk 80 verksamhet och boende i huset som togs över av LP-stiftelsen. Det var en del sura miner men Länk 80 häll faktiskt inte måttet vilket däremot LP har gjort. De visste också om att de inte hade något långtidskontrakt och kommunen har ingen skyldighet att hitta ersättningslokaler.

LP hade för övrigt en mindre lokal med caféverksamhet i backen på Kungsgatan mittemot Tvillinghuset och Varbergs teater där gemytlighet rådde och alla trivdes trots att lokalerna blev för trånga.

Boendedelen är för övrigt inget riktigt boende i gängse mening utan mer i form av övernattningslägenheter med låg standard. De bör ändå ersättas med något modernare i vilket fall som helst. Inget som heller säger att detta måste vara supercentralt i Varberg.


Verksamhetsdelen med caféverksamhet bör vara lättare att hitta en lösning på. Pingstkyrkan hade tidigare caféverksamhet en bit längre bort men är numera nedlagt. Kanske borde det finnas ett mellanting som kan starta upp nu när både LP på Magasinsgatan försvinner?

Det finns mycket historia kring gamla "Länk 80-huset" som försvinner men huset är inte K-märkt och det enda huset som finns bevarandeintresse i är den gula fd "Marmeladfabriken" (syns överst på bilden). Kanske skulle LP kunna ha verksamhet där? Ligger granne och nära och bra.

Inga kommentarer: