< div id=”header ”>< / div>

torsdag 22 mars 2018

Socialnämnden i Varberg fixar boende åt alla som är hemlösa tror majoriteten i kommunfullmäktige - en bluff !



Kommunfullmäktige behandlade en motion från 2011 i Varbergs kommunfullmäktige 20/3 som handlade om att ta hand om hemlösa under vintern.

Okey motionen är en aning gammal, motionären är inte kvar i livet och underlag hit och dit växlar. Men det var hårresande att höra Erland Linjer (M) socialnämndens ordförande tala om att han har en hemlös dotter som bor hemma.

Svaret på motionen andades också att det bara är att kontakta socialen så ordnar de boende på studs. Så är inte fallet alls. Det är ingen bostadsförmedling.

Alliansen+ MP+SD visar tycker jag ett stort förakt att det finns ett dolt mörkertal av olika kategorier hemlösa i Varberg. Mycket riktigt de borde skämmas men har ingen skam i kroppen. De skiter helt enkelt i folk som inte är som de själva i en viss boendesituation.

Vi var ett antal som bodde på Åkaren i juni 2017 när frågan om försäljning var uppe till beslut. Ingen av oss visste vad tar vi vägen nu när huset ska renoveras 2019 ? Jag kan garanterat tala om att folk mådde väldigt dåligt när INGEN av oss fick veta att vi fick komma tillbaka efter renoveringen utan skulle få "ersättningslägenheter".

Detta har inte varit någon dans på rosor för det har varit ett lotteri. Några har hamnat på kyrkogården, en i Skällinge, två i Veddige, två på Malmgatan och det är fortfarande inte klart. En del är i flyttningstagen med flyttlådor och några har inte fått besked än.

Då har situationen med de som IDAG aviserar jag är bostadslös vad ska jag ta vägen. Hur fixar ni det. Enligt svaret på motionen så fixar socialen det. Det köpte majoriteten i kommunfullmäktige utan att ha en aning om hur verkligheten fungerar.

Iaf en eloge för de som yrkade bifall till motionen från salig Inger Karlsson (S) som la motionen 2011. Frågan lever vidare även efter din bortgång. S+V+SPI och Martin Bagge miljöpartiet som fick hoppa in som ersättare. Han gjorde precis det också skulle gjort. Röstade för att bifalla motionen.

"Jag avvek från majoriteten. (ur Martin Bagges fb)

Hallands nyheter skriver om det bakom betalvägg; ”... dags för beslut. S, V, SPI Välfärden och MP:s Martin Bagge röstade till stöd för motionen – alla andra mot. Bagge, som är ersättare i fullmäktige, sa efter mötet att han inte tyckte att debatten gav något tydligt svar på frågan om det finns uteliggare eller inte i Varberg.
– Jag måste alltså göra en bedömning om vad jag tror är sant. Skulle ett härbärge kunna vara en god idé för ett antal personer tycker jag att det är bättre att vi går den vägen. Hade man kunnat visa att vi inte har någon hemlöshet hade jag valt majoritetslinjen.”

Debatten var, milt uttryckt, rörig och svår att hänga med i. Ingen verkar vilja tar tag i frågan på riktigt - Lotta Stenkil gjorde ett försök men inte ens då tog oppositionen tag i det.

I valet mellan de två ytterligheterna som inte vill samverka så finns ett behov som ska fyllas. Därför kändes det viktigare att stötta förslaget än att avslå det."

Inga kommentarer: