< div id=”header ”>< / div>

tisdag 20 augusti 2019

Allians för Frihet får motion behandlad av Varbergs kommunfullmäktige utan att vara representerat !


Ett parti som inte är representerat i kf får tydligen sina motioner behandlade i Varbergs kommunfullmäktige. Detsamma gäller för övrigt Miljöpartiet som inte finns med i nuvarande församling.

Jag motionerade för några år sedan om medborgarförslag vilket inte majoriteten gillade för då blev det merarbete för kommunen. Iaf så lär nedan motion med ett parti som inte är representerat i kommunfullmäktige att så småningom få sin motion behandlad där.

Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående att skicka tillbaka de så kallade ensamkommande barnen till Migrationsverket.

Motivering

Mottagandet av så kallade ensamkommande barn, vilket i många fall är ensamkommande vuxna män som ljuger om sin ålder, har medfört stora kostnader för Varbergs kommun. Detta är något som framkommer i olika sammanhang och rapporter,inte minst från socialnämnden.

"Det kraftigt minskade antalet barn under hösten 2017 samt förändrade sänkta ersättningsnivåer är utmanade och har föranlett ett omställningsarbete motsvarande drygt 50 mnkr i verksamheten. Omställningsarbetet fortsätter
genom avveckling och anpassning. Då volymerna är låga och ersättningsnivåerna i princip halverats ses svårigheter att nå ekonomisk balans även efter att omställningen är klar. Troligt är att verksamheten kommer att ha
ett underskott även 2019 på 2-4 mnkr." - Socialnämndens första tertial rapport 2018

Förutom att ha kostat Varbergs skattebetalare miljoner har de ensamkommande männen även ställt till med mycket bråk och otrygghet. I sådan omfattning att socialförvaltningen nu låtit inrätta ett team som ska cirkulera i staden för att hålla ordning på de så kallade ensamkommande barnen.

Enligt kommunallagen 2 kap. Kommunernas och landstingens befogenheter 3 § får kommuner och landsting inte fatta beslut med tillbakaverkande kraft som är till nackdel för medlemmarna, om det inte finns synnerliga skäl för det.

Att låta kommunens resurser gå till ensamkommande män, vars agerande eroderar tryggheten, kan inte ligga i linje med kommunallagens intentioner.

et finns endast en rimlig lösning på problemet och det är att skicka tillbaka de så kallade ensamkommande barnen till Migrationsverket.

Förslag till beslut

Mot bakgrund av vad som anförs i motionen föreslås fullmäktige besluta att skicka tillbaka de så kallade ensamkommande barnen till Migrationsverket.

Johanna Palmelid (AfF) Andreas Feymark (AfF)

Inga kommentarer: