< div id=”header ”>< / div>

torsdag 27 juni 2019

Om Arbetsförmedlingen misslyckats med mig - hur många andra har de då inte misslyckats med ?


Dom i Förvaltningsrätten i Göteborg underkände liksom Försäkringskassan tidigare de underlag jag haft för att erhålla sjukersättning. I domen framhålls följande:

"Dock beskriver de medicinska underlagen inte tillräckligt tydligt vilka begränsningar som föreligger för att han inte ska kunna klara ett lätt och välanpassat arbete i åtminstone någon omfattning framöver, där särskild hänsyn kan tas till hans förutsättningar och begränsningar.

Pierre Ringborg bör – sett till sina funktionsnedsättningar och aktivitetsbegränsningar – ha en arbetsförmåga i ett anpassat arbete. Det är därefter Arbetsförmedlingen (AF) som ansvarar för arbetslivsinriktad rehabilitering och val av lämpligt arbete genom arbetsprövning. Det är AF:s uppdrag att hitta ett arbete som anpassas efter hans behov."

Jag anför i mitt eget yrkande till FR:

"Trots långvarig kontakt med AF och socialtjänsten har inte rehabilitering lyckats. AF erbjuder inga insatser då de inte anser att han står till arbetsmarknadens förfogande, inte heller i form av ett anpassat arbete.

Trots mångårig kontakt med AF och arbetsmarknadsenheten i kommunen har de insatser som diskuterats och varit aktuella inte givit det resultat att han kommit ut på arbetsmarknaden. AF och socialtjänstens insatser är uttömda."

I den bilaga jag skickade med till Förvaltningsrätten i Göteborg anför jag följande för de utredningsresurser som AF bidragit. Det enda påtagliga är en arbetsprövning som handlar om att stå ut och sköta sig på en specifik arbetsträningsarbetsplats där syftet vara att hålla tider, uppföra sig socialt, hålla sig hel och ren och lyda order. "Lönen" var försörjningsstöd och närvarorapporter skickades till ekonomihandläggaren på socialbyrån.

Då jag inte varit ute i arbetslivet på över tio år i det läget och inte haft någon kontakt med AF accepterade jag denna möjlighet. Något som visade sig var rena förnedringen då AF inte var inkopplad alls. Detta var under 2011-2012 därefter som synes och efter detta blev kontakten med AF allt sparsammare.

Enligt arbetsprövningen var ett av syftet att denna arbetsprövning skulle ge kvalifikationer under minst tre månader för att få del av Arbetsförmedlingens resurser. Något sådant erbjöds aldrig trots 6-7 månaders praktik på den angivna platsen som liknade ett fängelse "öppen anstalt" i utkanten på ett industriområde.

Arbetsförmedlingens daganteckningar för mig som arbetssökande

2010-04-12

Uppmanad av annan myndighet att skriva in mig på AF.

Inskriven som Arbetslös

2010-05-10

Möte på AF med handläggare där

2010-06-08

Pierre osäker vad han klarar då det är nästan tio år sedan han var ute på arbetsmarknaden. Kontakt bibehålls men inga insatser görs.

Nu inskriven som Arbetslös med förhinder.

2010-09-30

Handlingsplan upprättad

2011-04-29

Besök angående handläggaruppgifter

2011-05-10

Trepartsmöte där en arbetsplats inte är aktuell då den inskrivne har dålig erfarenhet därifrån och där blev av med både a-kassan och sjukkassan efter att blivit utskriven därifrån (2001).I dagsläget är inte Pierre redo för arbetsmarknadens krav.

2012-01-11

Pierre placerad på Klara (arbetsprövning)dock inte genom AF. Noteras att det är lång väg kvar innan AF kan erbjuda Pierre ytterligare Pierre insatser riktade mot arbetsmarknaden.

2015-07-03

Pierre har inte kommit arbetslivet närmare de senaste åren. Studiebesök planeras på Arbetscentrum för att se om det finns uppgifter där som passar och kan delta i. AF informerad men inte delaktig i detta studiebesöket.

2018-03-25

Pierre besöker AF och vill ha ut allt som står i journaler om honom 10 år tillbaka. Vid denna tidpunkt hade jag sökt sjukersättning via Försäkringskassan och fått avslag och skulle nu överklaga det beslutet och ville ha anteckningarna som bilaga till Förvaltningsrätten.

Inga kommentarer: